Dieren

Een paar tips om een mooie dierenfoto te maken:

  • Blijf verantwoord. Respecteer de omgeving van je onderwerp en blijf op gepaste afstand. Geen foto is belangrijker dan het welzijn van een dier.
  • Wees geduldig en geef niet op na een paar tegenslagen. De natuur laat zich niet regisseren. Alles kan gebeuren, op elk moment.
  • Let op de achtergrond. Het dier is natuurlijk je onderwerp, en dus het belangrijkst. Maar let ook goed op je achtergrond, dat bepaald ook zeker de kwaliteit van de foto. Een gras veld is bijvoorbeeld mooier dan een stel huizen.
  • Open diafragma.  Gebruik een laag diafragma getal, voor een wazige achtergrond, zodat het dier er nog meer uit de foto springt.
  • Perspectief. Let op je perspectief, ga ongeveer oop ooghoogte van je dier zitten/staan. Zo krijg je het gevoel dat je er nog dichter bij bent.
  • kramsvogel 2ISO omhoog. Scherpte is belangrijk, dus schroef  de ISO op om een snelle sluitertijd te kunnen instellen. Bij deze foto kun je goed  zien, waarom  je  de sluitertijd sneller moet  instellen.

De foto is namelijk niet overal helemaal scherp, dat is jammer,anders was de foto nog mooier geweest.

  • Vroeg weg. Ga een keer vroeg op pad, rond 7 uur bijvoorbeeld. De kans dat je ’s ochtends iets ziet, is groter dan ’s middags. Ook is ’s avonds ook een mooie optie, maar houd dan wel rekening met de zonsondergang. Als je uitzoomt en de zon is achter je onderwerp, dan is de foto vaak overbelicht. En als de zon helemaal weg is, is het weer te onderbelicht.

 

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s